Onze School

ALGEMEEN

De Oranje-Dijkschool valt onder de Stichting Nederlandse Taal en Cultuur, die al sinds 1992 het onderwijs in de Nederlandse taal verzorgt in de omgeving van Barcelona. Het NTC-onderwijs, Nederlands Taal en Cultuuronderwijs, wordt aangeboden aan kinderen die woonachtig zijn in het buitenland. De doelstelling is om kinderen tussen de 4 en 18 jaar de mogelijkheid te bieden zich voor te bereiden voor een eventuele terugkeer naar het onderwijs in Nederland. We streven naar een zo hoog mogelijk niveau, zowel mondeling als schriftelijk.

Het NTC-onderwijs kan na het doorlopen van het programma voor het voortgezet onderwijs, worden afgesloten met het behalen van één of meerdere erkende certificaten. Er zijn voor het schooljaar 2019-2020 meer dan 150 leerlingen ingeschreven, verdeeld over twee locaties.

ONDERWIJSINSPECTIE

De Oranje-Dijkschool staat onder toezicht van de Nederlandse Inspectie van het Onderwijs. De Onderwijsinspectie houdt, net als in Nederland, toezicht op de kwaliteit van het onderwijs. Onze school moet voldoen aan de eisen die er worden gesteld.

Voor meer informatie:
Inspectie van het Onderwijs Afdeling Buitenland
Postbus 88
5000 AB Tilburg (Nederland)
Email: buitenland@onderwijsinspectie.nl
Website: www.onderwijsinspectie.nl

STICHTING NOB

De Oranje-Dijkschool is geaccrediteerd door het NOB: Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland. Deze stichting ondersteunt en vertegenwoordigt het Nederlands Onderwijs in het buitenland. Onze school wordt geadviseerd door het NOB en maakt gebruik van de adviezen, de jaarlijkse bijscholing en meetinstrumenten van het NOB.

NOB ondersteunt, verbindt en vertegenwoordigt sinds 1980 het Nederlands onderwijs in het buitenland. Dit doen ze onder andere door op vindingrijke wijze kennis te delen, leraren, schoolleiders en besturen te professionaliseren en continuïteit te waarborgen. De Nederlandse onderwijsinspectie houdt, net als in Nederland, toezicht op de kwaliteit van het onderwijs.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws voor ouders met Nederlandse kinderen in het buitenland? Meldt u zich dan via de website van de NOB aan voor hun nieuwsbrief die 4 x per jaar verschijnt.

Voor meer informatie:

Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland
Parkweg 20 a
2271 AJ Voorburg (Nederland)
Email : info@stichtingnob.nl
Website: www.stichtingnob.nl

ONZE FOTOGALERIJ

Meest recente fotos van onze school

 

ONZE SCHOOL

Welkom op de website van de Oranje-dijkschool

Onze school verzorgt Nederlands taal- en cultuuronderwijs aan kinderen tussen de 4 en 18 jaar van Nederlandse en/of Belgische ouders die woonachtig zijn in Barcelona en omgeving. De kinderen op onze school spreken Nederlands als eerste of tweede taal. De Oranje-dijkschool staat onder toezicht van de Nederlandse Onderwijsinspectie en wordt geaccrediteerd door de stichting Nederlands Onderwijs Buitenland (NOB).

              

ONZE FOTOGALERIJ

CONTACT